Selecteer een pagina

Consultancy in de praktijk

Een consult is eigenlijk een soort raadpleging en consultancy bestaat uit info, adviezen, tips, raad en daad bij wat benodigd is. Een consultant wordt geraadpleegd wanneer er een situatie is ontstaan waarin de zaken niet gaan zoals bedacht. Wanneer informatie nodig is, een andere invalshoek of hulpmiddelen. Het terrein van NatureWeb Consultancy is dat van het Mentale en Spirituele werkveld.

Hierbij maak ik gebruik van mijn sensorisch vermogen zodat ik situaties ook energetisch kan waarnemen en invoelen (lichaam, huis of omgeving), contact daarmee kan maken (uitwisseling van informatie) en ermee kan werken (bijvoorbeeld dmv healing). Dat kan met mijn innerlijke zintuigen maar soms gebruik ik bijvoorbeeld NatureWeb wichelroeden (geavanceerde L-vormige wichelroeden) om meer informatie te verkrijgen over energiestromen of energiewaarden (bovisschaal).

Door mij te verbinden met de ‘spiritworld’ (geestelijke wereld) dmv Shamanic Journeying (shamaans reizen) of als medium (innerlijk raadpleging van gidsen), open ik mogelijkheden die buiten het bereik van onze vijf fysieke zintuigen liggen. Ik wil zeker het gezichtsvermogen, de tast-, reuk-, smaak- en hoorzin niet ridiculiseren want daarmee ervaren wij de fysiek zichtbare wereld. Er zit echter nog veel rek in dat bereik. Bijvoorbeeld in de dierenwereld zoals het gehoor van honden dat een veel groter bereik heeft en het gezichtsvermogen van een Adelaar dat zoveel keer sterker is dan dat van een mens en vlinders die op zeer grote afstand geurstoffen kunnen herkennen en volgen. Het bereik wordt hier door de fijnheid van het fysieke apparaat bepaald.

In mijn persoonlijke ontwikkeling kwam ik ‘innerlijk’ vaak in aanraking met shamanistische gebruiken en natuurwezens. Omdat ik van nature sterk verbonden ben met de natuur, waren dit voor mij aangename maar ook vanzelfsprekende ervaringen. Door mij meer te verdiepen in shamaanse methodieken, kan ik dat nu ook concreet inzetten in mijn werk als consultant. Bij Shamanic Journeying werk je met ‘spirit helpers’ uit de natuurlijke wereld (zoals dieren, planten en natuurwezens) en de bovenwereld (voorouders en gidsen) om disharmonische en verstoorde situaties bij mens, dier, omgeving en situatie weer heel te maken. Op deze pagina kun je meer lezen over Shamanic Journeying.

Fijnstoffelijke zintuigen

Maar buiten dat fysieke bereik, heeft de mens de beschikking over deze (en nog andere) ‘fijnstoffelijke’ zintuigen die ook wel ‘helderzien’, heldervoelen’, helderruiken’, helderproeven’ en helderhoren’ worden genoemd. Met het woord ‘helder’ wordt het ‘diepere’ bereik aangeduid dat daarmee aangeboord wordt. Dat is dus iets zien, proeven of horen dat fysiek niet aanwezig is. En zo is er ook nog iets als ‘helderweten’ waarbij de informatie niet middels waarnemen oid tot stand komt maar onmiddellijk in het bewustzijn aanwezig is en niet uit het eigen fysieke informatieveld afkomstig is. Dus achter de fysieke zintuigen, ligt een grotere diepte van beleving die deze zintuigen in hun normale bereik niet kunnen waarnemen en weergeven.

Hoe dat werkt is eenvoudig verklaarbaar wanneer je er vanuit gaat dat het fysieke lichaam een ‘stoffelijke’ weerspiegeling is van het ‘fijnstoffelijke’ lichaam. Dat fijnstoffelijke lichaam heeft dus dezelfde (fijnstoffelijke) organen. Wanneer je je psychisch vermogen en bewustzijn daarnaar uitbreidt (het bereik vergroot), kun je dus zien, horen en proeven etc. met die organen. Ter verdere verduidelijking moet nog worden opgemerkt dat het fijnstoffelijke lichaam volledig en ongeschonden is en dat de weerspiegeling in het fysieke lichaam inclusief de beperkingen is die wij onszelf opleggen door onze leefwijze en zaken als mindsets, emotionele ladingen, trauma’s en aangeboren stoornissen.

In het werken als consultant is het belangrijk voldoende zelfkennis te hebben zodat ‘kleuring’ in de waarneming uitgefiltert kan worden en er geen ‘projectie’ van de eigen inhoud op de ander plaatsvindt. Zo kan er zuiver en onafhankelijk gewerkt worden.

Waar bestaat de consultancy uit?

De consultancy bestaat dus hieruit dat wanneer ik geraadpleegd word, mijn vaardigheden inzet om antwoorden te verstrekken op vragen van de cliënt. Dat is dus anders dan coaching want daar vindt de cliënt zèlf zijn antwoorden. De antwoorden hebben de status van advies en de cliënt bepaalt zelf wat hij/zij er mee doet. Uiteraard kan de cliënt in een gesprek met de consultant de antwoorden verder uitdiepen. Een consult kan bijvoorbeeld ook voorafgaan aan een coachingstraject.

Share This