Selecteer een pagina

Het 4-stappen plan

In coaching gaat het meestal om een verandering in het leven. Er is een wens in de toekomst en er is een situatie nu. De coaching betreft dan de weg naar het gewenste. Daar kun je vervolgens allerlei tools op loslaten en strategieën, maar in wezen komt het neer op slechts een paar kleine wijzigingen in je leven om een koerswijziging tot stand te brengen. Dus, om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Je leven de invulling geven die je graag wenst, begint in het gedachtenleven en het daaraan gekoppelde gevoelsleven. Daarmee trek je precies het juiste aan om de koerswijziging in te zetten.

Daarvoor zijn er slechts 4 stappen nodig.

 

Stap 1: Vorm blije, constructieve gedachten over jouw gewenste situatie 

Stap 2: Laat elke belemmerende gedachte los

Stap 3: Creëer uitsluitend blije gevoelens. Dat bevordert het aantrekken van het gewenste

Stap 4: Wanneer het gewenste of een onderdeel daarvan komt, pak het en voeg het toe aan je leven

 

Meer stappen zijn er niet, dus dat moet toch niet moeilijk zijn nietwaar?

Dus als je dit doet, verandert je leven al sterk in de gewenste richting.

NB. Houdt er wel rekening mee dat jouw gewenste situatie mogelijk niet in één keer afgeleverd zal worden (afhankelijk van jouw wens natuurlijk) maar dat de benodigde onderdelen daarvoor ‘als kralen aan een ketting’ aaneengeregen kunnen worden.

Veel succes!

 

Natuurlijk kunnen er allerlei vragen bij je opkomen van ‘Hoe werkt dat dan?’ of ‘Is dat allemaal wel zo?’ of ‘Hoe weet je zeker dat het zo werkt?’
Het beste antwoord dat ik daarop kan geven is: Doe het gewoon. Werk volgens deze vier stappen en je zult zien dat het echt zo werkt.
Mocht je toch meer willen weten hoe dat dan zo werkt, kun je hier kijken als je meer uitleg over het hoe en waarom van het ‘juiste aantrekken’ wilt.

Share This