Selecteer een pagina

pag 5 – Vier eenvoudige maar effectieve stappen

Dit proces is niet moeilijk. Je kunt het in vier eenvoudige maar effectieve stappen zetten. Er is dus een wens in de toekomst en er is een situatie nu. Je ervaart een prikkel tot verandering. Je weet wat je wilt. In wezen komt het neer op slechts een paar kleine wijzigingen in je leven om een koerswijziging tot stand te brengen. Het willen omzetten van oude patronen, oude leefgewoonten of een vegetatief bestaan in een nieuwe gewenste richting, is een kwestie van herprogrammering. Dus, om het nog duidelijker uit te drukken: Je leven de invulling geven die je graag wenst, begint in het gedachtenleven. 

Met de vier onderstaande stappen heb je in mijn blog al kennis gemaakt. Hier volgt nog wat meer specifieke uitleg bij de vier stappen. Zo worden eventuele belemmeringen nog verder verwijderd.

Stap 1 is: Vorm blije, constructieve gedachten over jouw gewenste situatie 

(Zie het zo duidelijk mogelijk voor je en voel je blij alsof het al gerealiseerd is) Dit is heel belangrijk want blije gedachten zijn van binnenuit positief geladen mentale energieën die een sterke specifieke aantrekkingskracht vormen waarmee je de juiste bouwstenen voor de gewenste situatie aantrekt. En met de juiste bouwstenen kun je de gewenste constructie maken. 

Stap 2 is: Laat elke belemmerende gedachte los

(en richt je weer op Stap 1) Belemmerende gedachten breken af en bouwen niet op. Daarom dragen zij niet bij aan de gewenste constructie. Deze mentale energieën komen voort uit het hierboven genoemde gevormde ‘kleine ik’ en willen voorkomen dat er verandering optreedt. Dit is onderdeel van de oude conditionering en kun je het beste (als een ballon) loslaten. Daarmee vervliegt de binding en hebben ze geen invloed meer. Focus je daarna weer op stap 1 en vorm blije, constructieve gedachten die bijdragen aan de gewenste constructie. 

Stap 3 is: Al jouw blije gevoelens bevorderen het aantrekken van het gewenste 

(en blijf je verder richten op Stap 1) Elk blij gevoel waar het ook betrekking op heeft, bevordert het aantrekken van de gewenste situatie/constructie. Want blije gevoelens ‘verdampen’ alle belemmeringen en dragen zo bij aan de opbouw. Dit is een heel belangrijke stap. En vorm daarna weer blije, constructieve gedachten over de gewenste situatie.

Stap 4 is: Al hetgeen het gewenste dichterbij brengt, neem je tot je en zet je aan het werk 

(en zo vormt zich als vanzelf de gewenste situatie) Het aantrekken van bouwstenen is niet voldoende. Je gaat ermee bouwen! Dus als er een respons (bouwsteen) volgt op een van je blije, constructieve gedachten, dan neem je die tot je en geef je het een plekje in je bouwwerk (jouw gewenste situatie). Naarmate je bouwwerk vordert, wordt de aantrekking krachtiger. Ale bouwstenen dragen zo bij aan het aantrekken van nog meer materiaal omdat de constructie zelf ook een krachtige zender wordt.  

Dit toepassen zal nu toch niet meer moeilijk zijn!

 

Wil je ook verandering van koers in jouw leven? Pas dan het 4 Stappenplan toe en trek de gewenste situatie naar je toe.

Wil je toch liever hulp van een coach hierbij, dan kun je ook contact opnemen. Lees hier meer over mijn coaching.

Share This