Selecteer een pagina

Shamanic Journeying

Stel je voor dat je toegang zou hebben tot een heel team van wijze gidsen die tot jouw beschikking staan en jou voorzien van advies en geavanceerde kennis over hoe je door bepaalde gebieden in je leven kunt navigeren. Of het nu om carrière, liefde of andere zaken gaat of hoe je jouw hogere doelen kunt verwezenlijken, zou dat niet geweldig zijn?

En stel je voor dat je nieuwe deugden en capaciteiten kunt aanboren, van moedige kracht tot oprechte compassie, allemaal door de bekrachtiging van ‘spirit’ bondgenoten. Dat is geweldig!

Wel, de werkelijkheid is dat geen van bovenstaande uitspraken veel verbeelding nodig heeft, want al deze mogelijkheden zijn nu beschikbaar voor iedereen.

De enige barrière is dat de meesten onder ons nooit hebben geleerd shamanistische middelen te gebruiken om toegang tot dat team van wijze gidsen te verkrijgen. Met name het vermogen om toegang te hebben tot de niet dagelijkse staten van bewustzijn en te kunnen reizen in de ongeziene werelden voor begeleiding, heling en wijsheid.

Dat wèl tot je beschikking hebbende, maakt dat je perceptie is versterkt met intuïtief weten en geneeskrachtige inzichten.

 

Shamaanse kijk op de ziel

 

Het Pad van de Shamaan (ook wel Sjamaan) is het oudste en veruit meest verspreide wijze van helen op onze planeet. Moderne geneeskunde is pas van de laatste eeuw en nog steeds in ontwikkeling. Shamanen hebben wegen gezocht èn gevonden om met ziekte, verstoring en disharmonie om te gaan lang voordat er wetenschappelijke methoden bestonden.

Wat zij ontwikkelden door experimenten en de hulp van de ‘spirit bondgenoten’, is een vorm van complementaire ‘wetenschap van de ziel’ dat een krachtig begrip bevat hoe wij geblokkeerd en uit balans raken in onze energie, kracht, hart en ziel.

Shamanen ontwikkelden een begrip van trauma’s en ziekten en hoe deze effectief kunnen worden behandeld. En wat echt opmerkelijk is dat lokale shamanen die niet met elkaar verbonden waren in tijd en ruimte, op onze Aarde dus, dezelfde manieren ontwikkelden om deze kennis te verkrijgen en toe te passen. Wat aantoont dat hun praktijken gegrondvest zijn in echt inzicht van het menselijke bewustzijn en hun evolutie.

Dit opmerkelijke pad naar transformatie is in de afgelopen decennia meer beschikbaar gekomen voor integere zoekers, healers en onderzoekers over de hele wereld. Een groep Shamaanse behandelaars en sociale wetenschappers hebben een begrip van ‘kern-shamanisme’ samengesteld dat de essentie van shamanistische behandelingen van over de hele wereld bevat en dit vertaald naar ons huidige leven.

Deze kernvaardigheden zijn zeer effectief om diepgaande genezing, evolutie en groei te bewerkstelligen omdat zij op elementair niveau van ons bewustzijn werken.

Volgens Shamanen kunnen basale traumatische levenservaringen zoals belachelijk gemaakt worden tijdens de kindertijd of verwoestende ervaringen zoals die door de dood van een geliefde kunnen worden veroorzaakt, er voor zorgen dat jij je bewustzijn uit delen van je lichaam en je leven terugtrekt. En dit creëert een soort van ‘gaten’ in je lichaamsbewustzijn, in je denken en je ziel zelf wat vervolgens weer ziekte, ongeluk en andere zaken aantrekt.

Vaak wanneer mensen zeggen: “ik ben nooit meer dezelfde geweest sinds …” is het omdat ze refereren aan een gebeurtenis die tot een letterlijk verlies van energie en een ‘zielsdeel’ heeft geleid dat opnieuw moet worden toegeëigend en genezen vóórdat uiterlijke symptomen zullen verdwijnen.

Shamanic Journeying (Reizen) wordt specifiek toegepast om die wonden te helen, jouw ziel te herstellen en in dat proces, jouw leven in een staat van ‘Heilige Eenheid’ te brengen.

Of je nu relatief gezond bent, gelukkig en geaard of intense uitdagingen, verwondingen of verlies ervaart, shamanistische methoden bieden een Pad tot zelfheling, zelfkennis en zelfontwikkeling dat bekrachtigend is omdat het redenen geeft om op eigen gelegenheid te ontwikkelen. Het heft afhankelijkheid op.

(bewerking van tekst Shamanic Journeying for Guidance and Healing – The Shift Network)

 

Literatuur

Er bestaat heel goede literatuur over Shamanisme. Veel Engelstalig waarvan er hier een aantal titels zal worden opgenomen. Klikken op de afbeelding brengt je naar het boek op Amazon.com
Indien je er goede titels aan wil toevoegen, laat me het weten. Gebruik daarvoor het contact formulier.

 

Shamanic Journeying: A Beginner’s Guide, een goed boek voor beginners. Engelstalig.

Shamanic Journeying, a beginners guide

 

 

 

 

 

Awakening to the Spirit World: The Shamanic Path of Direct Revelation. Engelstalig

Awakening to the Spirit World: The Shamanic Path of Direct Revelation

 

 

 

 

 

Walking in Light: The Everyday Empowerment of a Shamanic Life, Het laatste boek van Sandra Ingerman    Engelstalig

Walking in Light: The Everyday Empowerment of a Shamanic Life

 

 

 

 

 

 

Share This