Selecteer een pagina

Groene Coaching

Natuur, Intuitie en Wandelen

Verander je Leven spelenderwijs

De Natuur

Ben je graag in de natuur? Dan is die omgeving zeer geschikt voor jou om antwoorden op jouw vragen te verkrijgen.

Natuur is niet alleen groen maar natuur ben jij ook! In jou stroomt bloed, je ademt lucht in en uit, je produceert warmte enz. Je bent zelf natuur!

Je bent misschien de taal vergeten maar die kennis ligt slechts te sluimeren. Zodra je met een vraag de natuur ingaat, toont zij jou het antwoord. Hoe mooi is dat!

Richting vinden

Veel mensen gaan de natuur in om te wandelen. Dit ontspant, dit brengt rust in jouzelf en je voedt jouw lichaam met zuurstof en via de beweging met nieuwe vitaliteit. Wandelen is gezond, wandelen is helend!

Naast het bezoeken van deze natuurlijke gezondheidsbron, kun je nog een stap verder gaan: Met jouw persoonlijke vragen de natuur ingaan en richting zoeken en verkrijgen. Jouw innerlijk kompas zal jou leiden en de juiste richting wijzen!

w

Groene hulpbronnen

Natuur is gezond en helend. Voor natuurvolkeren is dit vanzelfsprekend, zij halen alles uit de natuur. Maar ook wij herontdekken dit en de behoefte groeit! Er zijn vele groene manieren om jouzelf te helen.

Zo kun je lekker in je tuin werken en daarmee jezelf weer opladen. Je kunt gaan wandelen, natuur fotograferen, op het strand liggen of planten bestuderen met een loep. Je kunt tegen een boom gaan zitten, een kruidenthee maken, je eigen zalf maken, enz.

Alles is natuur!

Uiteindelijk komt onze hele evolutie voort uit de natuur. Onze water- en energievoorziening, woningen, wegen, voortstuwing, kleding, voedsel. Heus, alles komt voort uit natuur!

Daarnaast levert de natuur ook nog eens voorbeelden voor uitvindingen. Alles wat de mens ‘bedacht’ heeft, was allang aanwezig in de natuur. We hebben het in een design jasje gegoten, maar zelfs die lijnen en structuren vind je ook terug in de natuur. Bijzonder toch!

Voedt jezelf opnieuw met natuurlijke coaching

Wil jij jouw leven ook groener maken

maar weet je niet hoe?

Ieder heeft wel eens een gevoel dat het natuurlijker dan wel groener moet. Dat kan bij een vaag idee blijven maar je kunt ook vandaag nog beginnen dit concreter te maken. Van binnen zijn we heus echt allemaal groen dus start vandaag nog jouw leven te veranderen in een groene richting. Ontsluit jouw eigen natuur!

Maar ook heeft ieder mens veel potentieel dat ongebruikt ligt te wachten. Waarom ontsluit jij niet jouw onvermoede vermogens, heel jezelf en maak jouw leven gelukkig, blij en gezond!

Wat is Groene Coaching?

De natuur speelt een belangrijke rol

Zonder natuur is er geen leven! Natuur ademt leven! Een mens moet ademen om te leven, heeft een eigen biosysteem dat precies zo werkt als alles in de natuur.  

Ongekend potentieel dat ligt te sluimeren

In jou rust ongekend potentieel. Deze ongebruikte mogelijkheden kunnen jou helpen opnieuw vitaal en gezond te zijn. Groene Coaching brengt jou in contact met jouw innerlijke natuur en potentiële mogelijkheden.

Vitaliteit uit een natuurlijke bron

In wezen is vitaliteit niet iets dat uit een potje komt of tussen vier muren wordt opgedaan. Vitaliteit komt vooral uit jouzelf. Groene Coaching brengt jou in contact met jouw eigen natuurlijke en Vitale Zelf. Dat Vitale Zelf voedt jouw vitaliteit. 

Kies groen, kies gezond, kies voor vitaliteit

Coaching in een groene omgeving maakt gebruik van natuurlijke middelen. Hierdoor kom jij weer in contact met jouw eigen natuurlijke basis.

Hoe weet ik of Groene Coaching iets voor Mij is?

Houd jij van de natuur? Ben je graag in bos, in duin of op het strand? Geniet je van de seizoenen? Wandel je graag langs het water of in het bos? Houd je van picknicken, fiets je graag, vind je het leuk om met een hond te wandelen, houd je van dieren, van planten, enz? Dan is Groene Coaching iets voor jou!

Welke vragen horen bij Groene Coaching?

Het betreft dezelfde soort vragen als bij Personal Lifecoaching, dus over jouw leven, hoe je het leidt en vorm geeft. Het vinden van de antwoorden op deze vragen, gaat anders.

Het zijn bijvoorbeeld vragen waarom jouw leven zo moeizaam gaat of waarom alles tegen lijkt te zitten. Ook kan je het gevoel hebben er alleen voor te staan of levensmoe zijn.

Als het leven tegen lijkt te werken, zul jij je aanvankelijk daar waarschijnlijk tegen verzetten of een tandje harder gaan. Totdat je bemerkt dat deze reactie averechts lijkt te werken. Dan ga je vragen stellen.

De vragen gaan over jouw leven en hoe je het leidt

De mens is onderdeel van de natuur en net zo onderhevig aan de wetten die daarin regeren. Wij kennen slechts een klein deel daarvan en leren iedere dag bij. Belangrijke levensvragen betreffen de kern van de mens, het leven dat voortvloeit uit het hart en de diepste verlangens daarin.

Je kunt gerust stellen dat het negeren van die diepe verlangens een gevoel van ongenoegen en tegenwerkende krachten oproept. Wonend in het westelijk deel van Europa, zijn wij gewend ons leven vooral te vormen naar economische motieven en standaarden. Het natuurlijke ritme is voor een groot deel uitgeschakeld, onze biologische klok wordt gemanipuleerd en de natuur is een groot gezellig park geworden waar de wilde kantjes afgehaald zijn. Velen onder ons leven in zekere zin dus on-natuurlijk.

Het leven lijkt tegen mij te zijn ...

Als het leven tegen jou lijkt te zijn dan heb je de verkeerde insteek gekozen. Het leven is een groeiproces en wanneer het juist af lijkt te remmen, is daar een goede reden voor. Dan is het tijd om ook zelf aan de rem te trekken en te gaan onderzoeken wat er niet goed gaat.

In de natuur gaat het leven altijd door maar de omstandigheden hebben grote invloed hoe dat leven zich kan ontwikkelen. Alle levende organismen passen zich aan als de omstandigheden dat vragen. Dat is voor jou niet anders. 

Als binnen en buiten van de mens dus niet in overeenstemming zijn, moet je je aanpassen anders ontstaat er een conflict. Met Groene Coaching kijk je waar je je aan moet passen en hoe. Als je dat toepast, lost het conflict vanzelf op.

Je zoekt antwoorden maar hebt moeite ze te vinden

Je hebt dus al vragen aan jezelf gesteld, dat is een goede stap! Maar wat als je de antwoorden daarop niet zelf kunt vinden? Dan is het tijd om een meer passende techniek in te zetten. 

Ben je een natuurmens dan kun je de antwoorden beter dáár zoeken. De natuur is een omgeving die dan veel beter bij je past en waarin de antwoorden dan ook op een ‘natuurlijke’ manier tot je zullen komen.

Groene Coaching maakt gebruik van oude en nieuwe methodieken die jou helpen om de geschikte antwoorden bij jouw (levens)vragen te vinden. Oude zoals de natuurvolken die al eeuwenlang gebruiken en nieuwe die gebruik maken van onze moderne kennis. 

De antwoorden gevonden ... en dan?

Fijn, je hebt jouw antwoorden in de natuur gevonden en je ervaart van binnen een gevoel van hèhè, erkenning of opluchting. Maar dan?

Dan ga je aan de slag met wat de antwoorden gebracht hebben. Het vinden van de antwoorden is natuurlijk niet genoeg. Je moet er ook wat mee doen. Je gaat veranderingen aanbrengen in je leven op die gebieden waar de antwoorden naar wijzen. De antwoorden van de natuur zijn multidimensionaal en laten je ook zien op welke wijze het beter kan. 

De verandering in je leven zelf aanbrengen is vaak het moeilijkst! Want je laat het oude dat vertrouwd is achter en gaat verder met iets nieuws dat vaak nog onbekend is. Maar  met de groene antwoorden en steun van Moeder Aarde, zul je daarin nu makkelijker slagen!

 

Mijn Benadering

Natuur is voor mij een tweede huid en ik voel mij daarin helemaal gelukkig. Daarnaast ben ik ook iemand die van moderne techniek houd, dus het kan niet anders dat ik die twee combineer in mijn werk. Ze kunnen elkaar aanvullen en het hart stuurt de samenwerking.

Jouw situatie staat centraal in onze ontmoeting en samenwerking en ik ondersteun jou met alle middelen die mij ter beschikking staan. Vanuit mijn eigen ontwikkeling heb ik een mix overgehouden van traditionele en moderne methoden. Ik speel met alles en giet het desnoods in nieuwe vormen om het meer geschikt te maken voor jouw situatie.

Ik werk zeer intuitief en bied maatwerk aan iedere cliënt.

Hoe het werkt

Plan een gratis 1 op 1 gesprek

Je hebt het gevoel dat Groene Coaching iets voor jou kan betekenen en je wilt een afspraak maken om te kijken of ik de juiste Groene Coach ben om  jou te helpen.

Plan een afspraak en geef aan dat je een vrijblijvend gratis gesprek wil. In dit gesprek kijken we naar jouw situatie en geef ik aan wat groene coaching voor jou kan betekenen.

NB. De inhoud van dit gesprek is ook vertrouwelijk en wordt NIET met anderen gedeeld.

i

Kies een Coachings Plan

Een CoachingsPlan biedt een aantal voordelen:

 • Het helpt overzicht te houden in je voornemen en je aanpak. Een CoachingsPlan omvat een gestructureerde opbouw en maakt het moeilijker om excuses te bedenken om niets te doen.
 • Het helpt om je kosten te beheersen. 
 • CoachingsPlannen bieden daarbovenop nog extra’s in de vorm van bijvoorbeeld werkmateriaal, nazorg en een bonus.
 • Zakelijk kun je de btw terugvragen en de coaching als bedrijfskosten opvoeren. Dit kan overigens ook bij coaching per uur.

Bereik je doelen

Welke aanpak je ook kiest: losse afspraken, een coachingsplan of een mix met andere coachingsvormen, het gaat erom dat jij jouw doelen behaald.

Alle inspanning zal daarop gericht zijn en zo bijdragen dat jij stap voor stap dichterbij jouw eindresultaat komt. Daar is inspanning van de Lifecoach voor nodig maar ook inspanning van jouzelf!

Uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor het behalen van jouw resultaat!

3 Weken Groene CoachingsPlan

Voor kort tijdsbestek en snelle resultaten kies je dit pakket.

 • Drie coachingsessies van 1 uur
 • Verslag na iedere sessie via email
 • Eindverslag + feedback + Tips om situatie te stabiliseren
 • Bonus

€ 245

Meer Details

Dit pakket duurt drie weken en kent drie weken achter elkaar een sessie van 1 uur. Er is een logische opbouw. Dit pakket kun je heel goed gebruiken bij situaties die nog niet zo heel lang geleden begonnen zijn, dus nog niet zo ‘vastgeroest’ zijn. Wandelen in de natuur (sessie 1 en 2) en op jouw eigen vertrouwde plek in de natuur (sessie 3).

 • sessie 1: Wandelend in de natuur jouw situatie verkennen, herkennen eigen gedrag, inzicht in eigen gedrag. Je krijgt huiswerk mee.
 • sessie 2: Wandelend in de natuur komen tot stappenplan, benodigde acties en hulpmiddelen benoemen.
 • sessie 3: Wandelend of verblijvend op jouw plek in de natuur, waar sta je nu, evt. valkuilen en handvaten ontvangen.

Na deze drie sessies is er voldoende fundering voor succes gelegd. Alles hangt af van jouw inzet.

Bonus: Na een zelf te bepalen tijdstip, maar binnen een maand na sessie 3, is er gelegenheid nogmaals telefonisch of via scherm (FaceTime, Skype of WhatsApp) tot 30 minuten te overleggen. Of je hiervan gebruik wilt maken, bepaal jijzelf als client.

 

Bij de aankoop van dit pakket ontvang je een factuur vooraf. Na ontvangst van jouw betaling start het Coachingsplan. De pakketprijs is exclusief 21% btw. 

4 Weken TriaCoachingsPlan

Tria staat voor Triple A en is een methodiek die is ontwikkeld door Wandelcoaching Nederland. De drie A’s staan voor

 1. Aandacht
 2. Acceptatie
 3. Actie

Ieder aspect is een belangrijke stap. In deze coachingsmethodiek wordt er gebruikt gemaakt van verschillende technieken. Deze technieken zorgen ervoor dat de ongewenste situatie waarin jij je bevindt, aandacht krijgt, door jou geaccepteerd wordt en er een concreet actieplan wordt gemaakt. Hiermee kun jij de ongewenste situatie omvormen naar een door jou gewenste situatie. Dit hele groene coachingsproces vindt voornamelijk plaats in de natuur. Pakketinhoud:

 • 3 coachingsessies van 1,5 uur
 • Verslag + tips na iedere sessie via email
 • 1 x tussentijdsgesprek over voortgang
 • Eindverslag + feedback + Tips en handvaten om situatie te stabiliseren
 • Bonus

€ 375

Meer Details

Dit pakket duurt 4 weken en kent twee weken achter elkaar een sessie van 1,5 uur. Dan is er een week ‘rust’ waarin de acceptatie dieper doordringt. In de derde week vindt telefonisch een gesprek plaats waarin de voortgang wordt besproken. In week 4 volgt de laatste sessie van 1,5 uur.

Dit pakket kun je heel goed gebruiken bij ongewenste situaties waarin diepliggende onbekende emoties een storende rol spelen. De Tria Wandelcoaching vindt plaats in de natuur.

 • sessie 1: Aandacht.
 • sessie 2: Acceptatie
 • ‘Pauzeweek’: tussentijdsgesprek per telefoon waarin voortgang wordt besproken.
 • sessie 3: Actie

Na deze drie sessies is er voldoende fundering voor succes gelegd. Jij zet de gevonden stappen om in Actie!

Bonus: Na een zelf te bepalen tijdstip, maar binnen twee maanden na sessie 3, is er gelegenheid telefonisch of via scherm (FaceTime, Skype of WhatsApp) tot 30 minuten te overleggen. Of je hiervan gebruik wilt maken, bepaal jijzelf als client.

 

Bij de aankoop van dit pakket ontvang je een factuur vooraf. Na ontvangst van jouw betaling start het Coachingsplan. De pakketprijs is exclusief 21% btw. 

6 Weken Groene CoachingsPlan

Voor zaken die meer tijd vragen. Dit is iets dat al langere tijd speelt en waarbij is gebleken dat de pogingen die je hebt gedaan om uit deze situatie te komen, niet zijn gelukt. Pakketinhoud:

 • 5 coachingsessies van 1 uur
 • Verslag na iedere sessie via email
 • Tussentijdsgesprek over voortgang
 • Eindverslag + feedback + Tips om situatie te stabiliseren
 • Bonus

€ 395

Meer Details

Dit pakket duurt zes weken en kent drie weken achter elkaar een sessie van 1 uur. Er is een gestructureerde opbouw. Dan is er een week ‘rust’ waarin jij aan de veranderingen werkt. Er vindt wel telefonisch tussentijds een gesprek plaats en de voortgang wordt besproken. Dan volgen nog twee sessies in twee weken.

Dit pakket kun je heel goed gebruiken bij situaties die al langere tijd spelen en waarbij jouw eigen pogingen dit te veranderen niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.  Wandelen in de natuur (sessie 1, 2, 4) en op jouw eigen vertrouwde plek in de natuur (sessie 3, 5).

 • sessie 1: Wandelend in de natuur jouw situatie verkennen, herkennen eigen gedrag, inzicht in eigen gedrag, pogingen om te veranderen. Je krijgt huiswerk mee.
 • sessie 2: Wandelend in de natuur komen tot stappenplan, benodigde acties en hulpmiddelen benoemen, losweken roest.
 • sessie 3: Op een jouw vertrouwde plek in de natuur uitvoering bespreken, valkuilen, aanscherpen, handvaten, nogmaals testen.
 • ‘Pauzeweek’: tussentijdsgesprek per telefoon waarin voortgang wordt besproken.
 • sessie 4: Wandelend in de natuur, stand van zaken mbt het ‘vastgeroeste’ deel, verder losweken waar nog haakjes zitten, extra acties, succesformule bepalen.
 • sessie 5: Wandelend of verblijvend op jouw plek in de natuur, Waar sta je nu, wat is er nog nodig, laatste puntjes op de i.

Na deze vijf sessies is er voldoende fundering voor succes gelegd. Alles hangt verder af van jouw inzet.

Bonus: Na een zelf te bepalen tijdstip, maar binnen twee maanden na sessie 5, is er gelegenheid nogmaals telefonisch of via scherm (FaceTime, Skype of WhatsApp) tot 30 minuten te overleggen. Of je hiervan gebruik wilt maken, bepaal jijzelf als client.

 

Bij de aankoop van dit pakket ontvang je een factuur vooraf. Na ontvangst van jouw betaling start het Coachingsplan. De pakketprijs is exclusief 21% btw. 

 

Groene Coaching per uur

Je wilt het helemaal open houden en kiest voor Groene Coaching per sessie van een uur. Dan bekijk je na iedere sessie of je een vervolgsessie wilt of niet.

Het voordeel hiervan is dat je zelf de regie over jouw kosten houdt tijdens het proces van coaching. Dat kan één sessie zijn, of drie of tien.

Je profiteert niet van de voordelen die een Groene CoachingsPlan wel heeft zoals een gestructureerde opbouw, een verslag na een sessie per email, een bonus en Tips.

Je kunt hier direct een sessie kopen of eerst een vrijblijvende afspraak maken.

€ 55

Meer Details

Je kunt hier direct een sessie kopen of eerst een vrijblijvende afspraak maken.

Je ontvangt een factuur per sessie. De uurprijs is exclusief 21% btw.

 

Heb je nog vragen?

Share This